13 Ros Merah

  • Title: 13 Ros Merah
  • Author: April Snow
  • ISBN: 9789670657585
  • Page: 467
  • Format: Paperback
  • Ros Merah Mereka berdua dipertemukan dalam suasana yang tidak terduga Err k cik ok Saya minta maaf Saya tak sengaja Sungguh tak sengaja Saya betul tak nampak lubang berlopak tu tadi Minta maaf cik Iq a k a Iq
    Mereka berdua dipertemukan dalam suasana yang tidak terduga Err.k, cik ok Saya minta maaf Saya tak sengaja Sungguh tak sengaja Saya betul tak nampak lubang berlopak tu tadi Minta maaf, cik Iq a.k.a Iqram Faysal Bawak kereta tu tolong pasang mata sama laa Jangan simpan bijik mata lu dalam poket Gua tau la kereta lu kebaboom punyer gempak tapi agak agaklah kalMereka berdua dipertemukan dalam suasana yang tidak terduga Err.k, cik ok Saya minta maaf Saya tak sengaja Sungguh tak sengaja Saya betul tak nampak lubang berlopak tu tadi Minta maaf, cik Iq a.k.a Iqram Faysal Bawak kereta tu tolong pasang mata sama laa Jangan simpan bijik mata lu dalam poket Gua tau la kereta lu kebaboom punyer gempak tapi agak agaklah kalau nak tayang pun Ingat gua ni pokok krismas warna coklat aper D a.k.a Damia Humaira.Itu pertemuan pertama mereka Tak romantik langsung Manis Jauh sekali Tapi siapa sangka dari insiden di lopak tepi jalan, cik pipi merah yang garang giler dengan encik mata cokolat seksi yang cool jer bertemu lagi di bawah langit Setia Heights yang damai Itulah takdir Allah namanya Tentu ada sebabkan Memangpun Seorang Pengarah Urusan syarikat permotoran terkenal Seorang lagi pengurus farmasi Daripada kenalan naik setingkat jadi kawan biasa dan bertukar status kawan baik Dari kawan peneman makan ke kawan curah perasaan D tukang dengar yang setia, Iq tukang cerita yang tengah frust giler sebab kena tipu dengan makwe Lama lama dari kawan baik jadi mesra Kamceng giler Dalam hati Iqram dah bercambah rasa suka tapi tak berani nak kata Macammana nak mula Nak tackle si pipi merah ni macammana Khidmat Firdaus, si rakan akrab dipinta Misi mengurat si pipi merah harus segera dilaksana 13 red roses Daily Kidding haa, man Ni kerja gila, Fir Tau tak gila Misi 13 Ros Merah nama diberi Misi secret admirer Hari hari kena bagi Memang perrgh tapi gila tak terperi Tapi tuan pengarah urusan seronok jadi pemerhati setia lihat cik pipi merah marah diganggu 13 ros merah saban masa dan ketika Tapi sampai bila nak jadi stalker dengan 13 Ros merah jer Bila nak mengaku dah suka giler Angkat tangan, surrender jer kat dia Mengaku jer la Senang cerita Aw.ak IFF Awak IFF Yes, D Saya lah IFF Saya la orangnya yang hantar 13 ros merah pada awak selama ni Kalau sungguh cinta, mesti sanggup tempoh apa sahaja 10 syarat yang diberi sebagai pelengkap ujian menjadi imam seorang D 5 syarat dunia 5 syarat akhirat Iq nak kata apa Demi cik pipi merah sanggupkan sahaja la 10 syarat bukan senang Giler susah tapi nak seribu daya tak nak seribu payah Ujian getir menanti buat Iq kerana cintanya pada cik pipi merah pujaan jiwa bukan murah maharnya Dugaan dan cabaran bertali arus Ustaz Harraz yang muncul bersama pakej lengkap imam yang dicari Damia bisakah menggugat keyakinan Iqram Onar ciptaan Aisyah yang mencalar maruah seorang Iqram mampukah buat cinta Damia lebur sekelip mata Tersimpulkah kasih dua insan yang saling ikhlas kasih dan cinta keranaNya Jodoh itu rahsia JanjiNya adalah pelengkap cerita Ternoktah di tiang lohmahfuz Dua nama bercantum Menjadi satu.

    • [PDF] é Unlimited ✓ 13 Ros Merah : by April Snow ↠
      467 April Snow
    • thumbnail Title: [PDF] é Unlimited ✓ 13 Ros Merah : by April Snow ↠
      Posted by:April Snow
      Published :2019-05-13T15:23:49+00:00

    About April Snow


    1. April Snow Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the 13 Ros Merah book, this is one of the most wanted April Snow author readers around the world.


    733 Comments


    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM14. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) N pasti ramai yang suka dan akan suka novel ni. Unfortunately, N tak termasuk dalam golongan ramai itu. It took great effort for me to finished the entire thing. Kalau ikut rasa hati, macam malas nak baca sampai habis. But I convinced myself that pasti N akan suka bila dah sampai bab tengah nanti. After all, ni novel April Snow! Unfortunately, I ended up disappointed and annoyed. To start with, p [...]

      Reply

    2. Maaf author saya tak berapa suka dgn adengan tarik tali yg meleret2.leh dikatakan agak membosankan sekali. Cara Damia berbicara dgn Iqram juga agak menjengkelkan dan ia tidak sejajar dgn sikap muslimahnya. Mmg betul setiap perempuan memerlukan seseorang yg boleh membimbing mereka ke jalan yg diredhaiNyatapi bukankah lebih baik terima pasangan kita seadanya. Syarat2 yg diletakkan olehnya pada Iqram mmg sangat cantiklah tapi ada juga yg kurang munasabah.patutnya dia juga harus dikenakan syarat ker [...]

      Reply

    3. “Ana uhibbuka fillah hatta fil jannah abadan abada, ya habibi”Apa kaitan Bahasa Arab dengan 13 Ros Merah ? Itu syarat pertama. Syarat ? Syarat apa ? Siapa kata senang nak memikat perempuan ? Tanyalah Iqram Faysal. Rupa sahaja memang tak laku. Jangankan kereta besar, anak Tan Sri pun Damia Humaira tak pandang walaupun sebelah mata. Silap-silap kena sembur macam yang Iq kena sewaktu pertemuan pertama mereka. Dari teman berbalas kata, Damia jadi tempat Iq memerhatikan kekurangan dirinya. Ya.dis [...]

      Reply

    4. Dialamba, gila2 tak terkira, brutal, ikut suka kepala diaDiaDamia Humaira, si pipi merah belahan jiwa--------------------------------------------------------------Menyelusuri kisah cinta Damia Humaira (D) dgn Iqram Faysal (Iq) dlm novel 13 Ros Merah karya Kucc Aprilsnow yg bergenre komedi romantik ini buat kita x kering gusi. Bermula dgn pertemuan dlm suasana x terjangka, rentetan pertemuan2 berikutnya tanpa dijangka memcambah rasa suka Iq terhadap D. Keselambaan & sikap gila2 D menceriakan [...]

      Reply

    5. Ingat tak perkenalan Iqram dan Damia dan bila Damia buka mulut ja bercakap, terus Iqram jadi keliru dan tertanya Damia ni datang dari planet mana.Itulah perasaan saya baca buku ni dari awal sampai akhir.Ni buku romance. 90% akan berakhir dengan happy ending. Apa yang menjadikan genre romance berjaya, bukannya penamat tapi bagaimana pasangan itu menuju ke arah penamat tu. Dengan erti kata lain, bukan senang nak pikat hati pembaca supaya terus melekat.Penggunaan lu-gua dalam cerita ni berniat untu [...]

      Reply

    6. "Diayang selamba, Diayang gila-gila tak terkira, Diayang ikut suka kepala dia, Samseng pun dia juga! Tapi dia juga yang melekat di mata, Dia si pipi merah belahan jiwa"Kisah santai berkisar hidup Damia Humaira bermula dari saat insiden di lopak tepi jalan, cik pipi merah yang garang giler dengan encik mata cokolat seksi yang cool jer bertemu lagi di bawah langit Setia Heights yang damai. Itulah takdir Allah namanya.Bermula dari kawan peneman makan ke kawan curah perasaan. D tukang dengar yang se [...]

      Reply

    7. buku ni, tahun lepas baca. tahun ni habis. nampak tak kesengalan berganda aku di situ. femalas punya budak. berbulan aku stop mmbaca. adeh. sory beb. ambik mood dgn si mia lu ni. haha.

      Reply

    8. sukaaa citer nisweet

      Reply

    9. Hahahawak Sampai tergelak. Video doa makan upin ipin x boleh tahan. Byk Kali ketawa bila baca

      Reply

    10. Penat yerrrrHambar sungguh jln ceritanya.Wanita ayu yg penuh ciri Islam yer tp menggunakan "gua-lu". Apa barang beb? mana ciri² keayuan & tatasusila mu?Wanita berpegang pd ajaran Islam ye tak akan keluar berdua beb dgn bukan muhrim yer. sebab akan ada yg ke 3 bila berdua.Puas pikir apa yg terjd pd Damia yg menyebabkan dia menggunakan ayat komunikasi sebegini bila berckp? nak kata dia seorang yg sosial, tak nampak pun cara iqram d uji utk jalani ujian tu pon cam tak sesuai jerrr.

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *